Systemisch werk Zutphen, Gelderland

Als je zoekt naar Systemisch werk Zutphen, Gelderland, dan ben je hier op de juiste plek. Met systemisch werk begeleid ik je graag om weer meer in contact te komen met jezelf. Graag begeleid ik jouw op het pad van persoonlijke en/of professionele groei. Ieder mens heeft zo zijn unieke verhaal en geschiedenis. Dit vraagt om een persoonlijke individuele aanpak.

 

Wat is systemisch werk?

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.
Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met de familieopstellingen, onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken.

Met de methodiek systemisch werk begeleid ik mensen die weer in contact willen komen met hun ‘verloren verhaal’ en dat wat zij ooit aantroffen als kind in hun familiesysteem. De bron waaruit ook de pijn, het verdriet en boosheid is ontstaan. De leefwereld waar je in geboren bent, waar je uit voort bent gekomen en in opgroeide. Gebeurtenissen in jouw familiesysteem die vormgaven aan jouw leven en de antwoorden die jij hier destijds op gaf bepalen nu wie jij bent. Lees meer over systemisch werk…

De oorsprong van de methodiek systemisch werken ligt onder andere bij Bert Hellinger en Virginia Satir. Bert Hellingen ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen).

Systemisch werk Zutphen - Douwe Jan Post van Plek voor jouw verhaal

Over Douwe Jan Post – Plek voor jouw verhaal

Hoi, mijn naam is Douwe Jan Post. Met een vader die veel afwezig was, groeide ik op aan de zijde van mijn moeder. De lege plek naast haar. Zo werd ik meer een moederszoon. Om als kind intact te blijven heb ik mij zoveel mogelijk, leren richten op mijn moeder. Door bij mijn moeder te kunnen blijven heb ik ook iets van mezelf ingeleverd. Iets ging er ‘verloren’.

 

Tijdens therapie kwam ik in contact met systemisch werk, lichaamswerk en mannenwerk. Ontmoeting en ervaringsgerichte therapievormen waarbij het accent ligt op het doorvoelen en minder over het er over hebben. Op deze plekken leerde ik weer hoofd, hart en buik te verbinden. Mijn grootste winst van ‘dit werk’ is dat ik mijn lijf weer serieus neem, Er is naast denken nu ook weer voelen. Ik durf mijn hart weer te volgen.

 

Vele professionele opleidingen op  het gebied van systemisch werk en lichaamswerk heb ik gevolgd. Samen met al mijn werk en levenservaring voel ik een diep verlangen mijn begeleiders kwaliteiten in te zetten en op mijn eigen wijze vorm te geven. Zo ben ik nu systemisch coach geworden en help ik jou graag als je zoekt naar een coach voor systemisch werk Zutphen! Lees meer over Douwe Jan…

 

Plek voor Jouw verhaal
Douwe Jan Post
06-83308707
douwejan@plekvoorjouwverhaal.nl

Bezoekadres

IJsselkade 8
7201 HB Zutphen – Gelderland