Systemisch coachen

Niemand is los verkrijgbaar.

Systemisch coachen gaat over in contact komen met jouw ‘verloren verhaal’ en dat wat jij ooit aantrof als kind in jouw familiesysteem . De bron waaruit ook de pijn, het verdriet en boosheid is ontstaan. De leefwereld waar je in geboren bent, waar je uit voort bent gekomen en in opgroeide, gebeurtenissen in jouw eigen leven en de antwoorden die jij hier destijds op gaf bepalen voor een groot gedeelte wie jij nu bent.

 

Je komt er niet van af en er wordt niks opgelost, je leert een nieuwe beweging.

De antwoorden, overlevingsmechanismes of patronen die je destijds gevonden hebt en waaruit ook je ‘ik’ kwaliteiten zijn voortgekomen zijn in het hier en nu niet altijd even dienend. In het leven dat je nu leidt, wordt er vaak een ander antwoord gevraagd.
In mijn begeleiding word je je meer bewust van deze patronen; je krijgt er op een diepere laag meer zicht op. Jouw vraag/verhaal krijgt op een diepere laag betekenis. Samen kijken, voelen en luisteren we ernaar en ga jij ervaren hoe de antwoorden en hulpbronnen ergens binnen in jezelf zijn. Hierbij maak ik gebruik van de informatie die al in jouw eigen lijf aanwezig is. Daar waar we soms zo gewend zijn alleen ons hoofd te gebruiken, kun je nu gaan ervaren hoe het is om meer te vertrouwen en gebruik te maken van het hele lijf. Je gebruikt je lijf als toegangspoort naar de ziel.

Systemisch coachen is coachen met oog voor het grotere geheel en met dat wat nu -nodig- is. Als coach zie ik jou binnen een dynamisch geheel. Jij in relatie tot jezelf, je familie, je vrienden, je collega’s

 

Wat levert het op?

Tijdens de sessies en erna kun je ervaren dat je meer contact voelt met jezelf en met je omgeving. Er kan een realistischer beeld van jezelf ontstaan, waardoor je weet wat er nodig is om verder te gaan. Dat je meer vanuit je eigen kracht gaat bewegen, je vertrouwen toeneemt en dat je ervaart dat stilstand geen achteruitgang is maar een hoedanigheid. Het plezier en de vreugde terugkomt om jezelf en je emoties te tonen.

Systemisch coachen: Persoonlijke begeleidingSystemisch coachen: Professionele begeleiding Mijn werkwijze rondom systemisch coachingOnder het zicht van bijwegen,
grindwegen, boerenwegen….
verborgen onder stapels hakhout
loopt een ander schrift: de oude voetsporen.

Wij maken het tezamen
ook jij op een winderige dag
Wanneer het vroeg of laat op aarde is.

Wij schrijven de paden
en de paden blijven bestaan
en de paden zijn verstandiger dan wij
en weten al datgene wat wij zouden willen weten.L. Gustafsson (1936-2016), filosoof, dichter

Familiesysteem en systemisch werk

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen en onze vriendenkring. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. Ons familiesysteem. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen vanuit dit systeem. Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegen komen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met de (werkvormen) familieopstellingen, tafelopstellingen of het werken met vloerankers onderdeel van de methodiek systemisch werken, kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken en werken aan een nieuwe beweging.