Familieopstellingen Zutphen Gelderland

Familieopstellingen Zutphen Gelderland

Als systemisch coach kun je bij mij terecht als je op zoek bent naar familieopstellingen Zutphen, Gelderland. De werkvorm familieopstellingen is een manier om inzicht te krijgen in de plek die jij hebt aangenomen in je familiesysteem. Ook de verhoudingen met anderen in dat systeem worden zo in kaart gebracht. Het leert je waar verstrikkingen zitten, wat de oorsprong daarvan is en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot acceptatie, maar biedt ook een sleutel tot een nieuwe beweging; het innemen van je eigen plek. Lees meer over Systemisch Werk

 

 

Wat zijn familieopstellingen?

Familieopstellingen ook wel tafelopstellingen genoemd, zijn een een onderdeel van systemisch werk. Door een opstelling wordt jouw herkomst zichtbaar met de bijbehorende relaties tussen jouw familie. Naast familieopstellingen kun je op deze wijze ook systemen in je werk zichtbaar maken. Hierdoor worden knelpunten zichtbaar, waardoor je aan de slag kunt gaan om deze weg te nemen.

Bij familieopstellingen of tafelopstellingen, maken we gebruik van representanten uit de groep. Zij kunnen familieleden representeren die op dat moment belangrijk zijn in het kader van de vraag. Het kan ook zijn dat de representanten staan voor bijvoorbeeld verlangen, verdriet, werk of een ziekte. (Familie)opstellingen is een intuïtieve werkvorm waarbij de cliënt / coachee deelneemt.

Douwe Jan Post - Plek voor jouw verhaalWie is Douwe Jan Post?

Ik ben Douwe Jan Post. Met een vader die veel afwezig was, groeide ik op aan de zijde van mijn moeder. De lege plek naast haar. Zo werd ik meer een moederszoon. Om als kind intact te blijven heb ik mij zoveel mogelijk, leren richten op mijn moeder. Door bij mijn moeder te kunnen blijven heb ik ook iets van mezelf ingeleverd. Iets ging er ‘verloren’ en daardoor ben ik later regelmatig vastgelopen in het leven.

 

Tijdens therapie kwam ik in contact met systemisch werk, lichaamswerk en mannenwerk. Ontmoeting en ervaringsgerichte therapievormen waarbij het accent ligt op het doorvoelen en minder over het er over hebben. Op deze plekken leerde ik weer hoofd, hart en buik te verbinden. Mijn grootste winst van ‘dit werk’ is dat ik mijn lijf weer serieus neem, Er is naast denken nu ook weer voelen. Ik durf mijn hart weer te volgen.

 

Vele professionele opleidingen op  het gebied van systemisch werk en lichaamswerk heb ik gevolgd. Samen met al mijn werk en levenservaring voel ik een diep verlangen mijn begeleiders kwaliteiten in te zetten en op mijn eigen wijze vorm te geven. Zo ben ik nu systemisch coach geworden en help ik jou door middel van familieopstellingen of tafelopstellingen. Lees meer over Douwe Jan…

 

Familieopstellingen Zutphen door Plek voor Jouw verhaal
Douwe Jan Post
06-83308707
douwejan@plekvoorjouwverhaal.nl

Bezoekadres

IJsselkade 8
7201 HB Zutphen – Gelderland