Mannenwerk Zutphen - Plek voor jouw verhaal -

Mannenwerk Zutphen – Plek voor jouw verhaal

Met ervaringsgericht coaching richt ik mij op Mannenwerk in Zutphen en omgeving. Samen met andere mannen ga je aan de slag om meer inzicht in jouw verhaal te krijgen. Je zet stappen om vervolgens weer verder te kunnen in het leven.

Wat is mannenwerk?

Bij mannenwerk ontmoet je andere mannen en ga je op zoek naar antwoorden in jezelf. Veel mannen zijn op zoek naar antwoorden of de essentie van vragen als: wie ben ik als man en welke plek neem ik in? Met mannenwerk kom je meer over jezelf te weten en over welke plek je inneemt in het gezin, op je werk of bijvoorbeeld als vader.

Naast lef, uitdaging, humor en plezier gaat het er ook om tevoorschijn te komen in je kwetsbaarheid, voorbij de schaamte. Wij mannen zijn op zoek naar wat het is om man te zijn en dat geeft veel vragen: Hoe kan ik staan voor mijn diepste waarheid? Hoe kan ik steun vragen wanneer ik er niet uitkom en hoe uit ik dat ik ook angst ken?

Wie is Douwe Jan Post?

Met een vader die veel afwezig was, groeide ik op aan de zijde van mijn moeder. De lege plek naast haar. Zo werd ik meer een moederszoon. Om als kind intact te blijven heb ik mij zoveel mogelijk, leren richten op mijn moeder. Door bij mijn moeder te kunnen blijven heb ik ook iets van mezelf ingeleverd. Iets ging er ‘verloren’.

In mijn kinderjaren, tijdens de vele afwezige momenten van mijn vader kocht ik met gestolen geld uit zijn ‘rijksdaalderpotje’ lucifers om daarmee uit het zicht van mijn moeder ’stiekem’ vuurtje te steken. In het gemis naar een aanwezige vader voelde ik een diep verlangen in mijzelf me te verbinden met een mannelijk element. Zo bracht ik het ‘verloren’ destijds al in beeld.

Mannenwerk Zutphen - Plek voor jouw verhaal

In de latere jaren hierna liep ik naast alle mooie momenten, regelmatig vast in het leven. Dit uitte zich uiteindelijk in depressieve, burn-out klachten en uitingen van grenzeloosheid. Na een tweede ronde cognitieve therapie kwam ik in contact met systemisch werk, lichaamswerk en mannenwerk. Ontmoeting en ervaringsgerichte therapievormen waarbij het accent ligt op het doorvoelen en minder over het er over hebben. Op deze plekken leerde ik weer hoofd, hart en buik te verbinden.

Mijn stappen!

Vele professionele opleidingen op het gebied van systemisch werk en mannenwerk heb ik gevolgd. Samen met al mijn werk en levenservaring voel ik een diep verlangen mijn begeleiders kwaliteiten in te zetten en op mijn eigen wijze vorm te geven. Zo ben ik nu systemisch coach geworden.

Welkom, en ik loop graag een stuk met je mee!

 

Meer informatie over Mannenwerk Zutphen?

Heb jij interesse in de mogelijkheden die ik kan bieden op het gebied van Mannenwerk Zutphen? Graag kom ik met je in contact om te kijken hoe we jouw verhaal een plek kunnen geven.

Mannenwerk Zutphen – Douwe Jan Post
Plek voor jouw verhaal

IJsselkade 8
06-83308707
douwejan@plekvoorjouwverhaal.nl

7201 HB Zutphen

Volg mij ook via: